M017: Oostkapelle – De Meeuwen (1-2)

M017: Oostkapelle – De Meeuwen     (1-2)

Vandaag de wedstrijd tegen De Meeuwen. Deze tegenstander waren we een aantal weken geleden in de bekercompetitie ook al tegengekomen. Helaas verloren we toen met 4-0.
Maar goed, toen was het de eerste of tweede wedstrijd met het nieuwe team en de conditie was toen ook nog niet helemaal op peil.

Maar de meiden trainen hard en beginnen steeds beter te voetballen.
Vanaf de aftrap bieden we goed tegenstand, maar lukt het nog niet om dichtbij het doel te komen.
Dat lukt bij Meeuwen iets beter en na een minuut of 10 valt de 0-1.

We geven de moed niet op en gaan gewoon weer verder.
We voetballen daarna toch zeker ook op de helft van De Meeuwen, maar echte kansen blijven nog uit.
Toch weet Arianne na een minuut of 35 te scoren. Ze speelt zichzelf vrij en komt 1 op 1 voor de keepster. Het schot op goal lijkt te worden gepakt, maar de keepster van De Meeuwen heeft de bal toch niet helemaal klem tussen de handen, waardoor de bal toch over de doellijn rolt.
Daarna moeten we best aan de bak om met 1-1 de rust in te gaan.
Dat lukt en met goede moed beginnen we aan de tweede helft.

In de tweede helft krijgen zowel De Meeuwen als wij wat meer kansen. Gelukkig verricht keepster Tessa heel wat reddingen, waardoor we niet op achterstand komen.
De laatste 10 minuten hebben we het lastig. De Meeuwen zet wat meer druk en wij krijgen de bal niet meer goed weg. Er ontstaat ook wat rommel en wegwerkvoetbal achterin.
We doen er alles aan om de bal weg te krijgen, maar 2 minuten voor tijd valt toch de 1-2.
Eigenlijk zat het er een beetje aan te komen. Beetje jammer zo vlak voor tijd.
Maar prima gedaan meiden.
De returnwedstrijd zal zeker nog beter gaan en dan nemen we de punten gewoon mee naar Oostkapelle.