Seroos/Veere MO17-1 - VV Oostkapelle MO17-1 (2-1)

Seroos/Veere MO17-1 - VV Oostkapelle MO17-1  (2-1)

Veel wedstrijden zijn afgelast, maar wij krijgen om 9 uur het goede nieuws van VV Serooskerke dat onze oefenwedstrijd door gaat!  Met 12 enthousiaste meiden reizen we om 10.30 af naar Serooskerke.

Met de auto dat wel, want fietsen naar een uitwedstrijd is iets wat oude mensen in vroegere tijden deden. We weten dat het niet mee gaat vallen, want de MO17 van Seroos mag gezien het goede resultaat in de najaarscompetitie een klasje hoger spelen en wij hebben lang niet gevoetbald wegens de aanhoudende afgelastingen.

Het is fris, maar de lucht is blauw en het hoofdveld ligt er prima bij op Serooskerke. Er wordt afgetrapt en de meiden van Seroos beginnen direct met aanvallen. Ook wij lanceren enkele aanvallen en zo golft het spel heen en weer. Het is Arianne die de score opent met een droge knal na een voorzet van Sarah. Niet veel later scoort Serooskerke de gelijkmaker door een prachtige ingeschoten vrije trap. Helaas voor ons valt Nanah geblesseerd uit, dus geen wissels meer.

Serooskerke wordt sterker en schiet maar liefst twee keer op de lat. Als wij de bal niet goed wegwerken uit ons strafschopgebied scoren zijn ook nog een keer en gaan we met een 2-1 stand rusten.

In de rust is het stil in de kleedkamer. Het is weer even wennen om in het veld te staan.

De tweede helft laat Serooskerke zien dat zij fysiek en voetballend meer in huis hebben. We staan onder druk maar geven niet veel kansen weg.  Verdedigend blijft het goed staan en Tessa houdt nog een paar schoten tegen. Serooskerke blijft gevaarlijk met afstandsschoten en als ze voor de derde keer in één wedstrijd op de lat schieten dan weten ze het bij Serooskerke ook niet meer. Het slotakkoord is voor ons. Sarah rent op de keeper af en schiet de bal met een krul richting doel. De supporters van Oostkapelle veren op maar helaas voor ons is de keepster alert en tikt de bal net nog aan zodat deze niet in het doel verdwijnt.

Zo eindigt deze wedstrijd in een nipte nederlaag mede dankzij Tessa en haar doellat. Het begin is er weer. Leuk dat we op Serooskerke konden oefenen. De volgende wedstrijd is weer een oefenwedstrijd tegen een goede tegenstander. Schoondijke / Breskens MO17.