MO17 in de voorjaarscompetitie

Vrijdag 8 juni sloten we het seizoen af met een toernooi op Serooskerke. We veroverden de eerste plaats en lieten de MO17 van Serooskerke, Arnemuiden, Colijnsplaatse Boys en Bevelanders achter ons. Serooskerke en Bevelanders spelen een klasse hoger en van (een completer) Arnemuiden kregen we in het begin van het seizoen nog een dik pak slaag.

Deze vrijdagavond was dus de bevestiging van de progressie die wij als startend team meemaken. In het begin van het seizoen was het puzzelen om iedereen op de juiste plek te zetten. Toen het raamwerk eenmaal stond en jullie aan elkaar en aan de positie op het veld gewend waren ging het beter lopen. Het resultaat van de oefenvormen van de trainingen van Sander, Bram en Kees zagen we steeds meer terug tijdens de wedstrijd.

In de winterstop werden we helaas geconfronteerd dat er twee speelsters per direct gingen stoppen. Gelukkig kwam Julia er bij. En laat Julia nu net de perfecte schakel zijn tussen de middenvelders en aanvallers! Vanaf de winterstop en met Julia er bij ging het eigenlijk pas echt goed lopen en verloren we nipt, met één doelpunt verschil van de kampioen Nieuwland MO17 en vicekampioen Kloetinge MO17. Nummer drie, Arnemuiden MO17 werd in een spannend duel verslagen met 1-0. Deze top 3 gaat volgende jaar naar de MO19 of dames 1 en wij blijven MO17.  Volgend seizoen kunnen we misschien de lat hoger leggen? In ieder geval is de 4e plaats op de ranglijst van de voorjaarscompetitie een zeer fraaie teamprestatie!

Helaas lieten we wat punten liggen op knollevelden of beter gezegd weilanden waar goed voetballen gewoonweg niet mogelijk was. Anders hadden we wellicht nog een plekje op de ranglijst kunnen opschuiven.

Ook leuk om te zien is het verschil in duelkracht. Jullie noemen het beuken, wij noemen het duelleren. In het begin van het seizoen werden de duels nog ietwat aarzelend aangegaan maar nu wordt de bal met hand en tand verdedigd.

Een groot compliment willen wij jullie nog geven dat jullie slechts met 12 fitte en een niet fitte Sam het seizoen afgerond hebben. Met 12 meiden en af en toe een gastspeelsters hebben we vanaf februari 2 oefenwedstrijden, 11 competitiewedstrijden en een toernooi gespeeld! Gelukkig raakte niemand geblesseerd zodat we de competitie met zijn allen konden afronden.

Ook willen wij alle ouders bedanken voor het rijden, wassen en vlaggen. Moest er extra gewassen, gereden of gevlagd worden dan waren jullie er voor het team!

Wij gaan afscheid nemen van Sam die gaat stoppen en van Simone die in de Ardennen gaat werken. Sam en Simone, bedankt voor afgelopen seizoen! Simone zien we hopelijk weer terug in november.

Dit houdt in dat we officieel nog 11 meiden over houden. De samenwerking met Domburg heeft voor ons niets opgeleverd dus moeten nog op zoek naar versterking. In ieder geval gaan we wel van start met ons tweede seizoen met de MO17.

Wij hebben er in ieder geval al zin in! Nu nog even een datum prikken voor een bbq en dan lekker de zomervakantie in.

Groeten Kees en Roos.