MO17

DwO'15 MO17   tegen   Oostkapelle MO17

We vertrekken om 10:15 vanaf Duinhelm naar Driewegen. Zoals wel eens vaker hadden we bij het vertrek een beetje vertraging. Deze keer waren we de waterzak kwijt. Na even gezocht te hebben, gingen we toch maar zonder waterzak op pad.

Eenmaal aangekomen op de voetbalvereniging schrokken de meiden een beetje van het dorp, het is wat anders dan Oostkapelle. Opeens merkten we op dat we een auto kwijt waren, na alle uithoeken van Zuid-Bevenland te hebben gezien kwam de auto van Ellen ook aan. Snel naar de kleedkamer en een goede warming-up. Het zat aan het begin allemaal niet zo mee, we kwamen er achter dat we ons uittenue mee hadden genomen. Snel in de kleedkamer van de tegenpartij gegluurd, maar gelukkig: ze hadden niet dezelfde kleuren. Vandaag speelden we dus in ons donkerblauwe tenue, ook mooi. We hadden vandaag een paar doelen voor de wedstrijd. Doel 1 winnen, doel 2 niet alle ballen te snel naar voren wegschieten, maar proberen aan de bal te blijven en het mooi uit te spelen. Ja, de trainers leren ons ook nog wat bij. Als derde doel hadden we met 0-13 winnen, dit was nog een klus, maar niets leek onmogelijk tegen de nummer 11 DWO en wij op de vierde plek in de competitie. Als we met 0-13 zouden winnen, zouden we op doelsaldo boven Arnemuiden uitkomen en op een mooie derde plaats uitkomen, ook al waren we ook al heel trots op onze vierde plek.

Zonder waterzak, maar met veel zin begonnen we de wedstrijd. Er was geen scheidsrechter op komen dagen dus we kregen snel een vervanger. Vandaag hebben we 11 speelsters, dus hopen op geen blessures. We begonnen de wedstrijd niet zo scherp, maar we merkten toch dat we de betere partij waren. Arianne nam een mooie corner en Britt kon hem er zo in schieten. We komen dus al snel op een 0-1 voorsprong. Na een onderschepping van Mirre op het middelveld en een 1-2tje met Arianne scoort mirre de 0-2. Volhouden dit! Al snel wordt het 0-3 door een mooie bal van Julia waarbij Sarah hem er prachtig inschiet, een wereldgoal zou Roos zeggen. Hierna zakken we een beetje in en door een fout in de verdediging wordt het 1-3. We hebben door dat we iets scherper moeten wezen. Ook merken we dat als we dichtbij hun 16 kwamen, ze de ballen snel over de achterlijn schieten dus we kunnen profiteren van de vele corners. Door een corner van Arianne scoort Nina de 1-4, knap gedaan Nien, met je buik! We gaan de rust in met een 1-4 voorsprong, het moet allemaal wat feller, maar het gaat goed. Na de rust staan we goed en zetten alles vast, de keeper komt niet zo ver met uitschieten dus Arianne vangt hem goed op en maakt al snel de 1-5, en ook de 1-6 wordt gescoord door Arianne. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd hebben we onze opstelling een beetje veranderd. Onze laatste vrouw, Anouk, gaat mee naar voren, we staan ten slotte toch met z’n allen op hun helft. Door een goede corner van Sarah en een terug gelegde bal op Anouk scoort zij de slot treffer. De wedstrijd eindigt in 1-7.

Dit was onze laatste competitie wedstrijd, we zijn met trots op de vierde plek geëindigd. We hebben een super jaar gehad en we willen onze trainers Sander en Bram en coaches Roos en Kees heel erg bedanken voor alles wat jullie voor ons hebben gedaan. Vrijdag hebben we nog een toernooi in Serooskerke om ons seizoen helemaal af te sluiten, en we gaan hier natuurlijk voor de winst. Tot volgend jaar.

Groetjes Mo17

p.s. We zijn kampioen geworden tijdens het toernooi op Serooskerke!