JO10

Last but not least…de laatste wedstrijd van het seizoen: NIEUWLAND - OOSTKAPELLE…Het gaat om de 2e plek! ….en jeeee wat was hij spannend!

Voordat ik over de wedstrijd vertel wil ik eerst even zeggen wat voor een ontzettend leuk, hecht en warm team dit is! Deze jongens en meiden zijn echt kanjers! Hoe ze met elkaar omgaan, samen spelen, samen werken, elkaar opbeuren, aansturen, lachen en lol maken.

De wedstrijd begint direct met een verbeten sprint van Jelle om de bal van de tegenstander tegen te houden, maar hoe snel Jelle ook is, deze kon hij niet inhalen… de wedstrijd start met 1-0.

Al snel volgt er weer een flinke aanval van de tegenstander, dit keer is het Jesse die een sprintje trekt om de bal bij het doel weg te houden. Maar wat een redding van Yorim!

Hjort probeert een afstandsschot, het is een leuke poging, maar helaas..

De gasten rennen hun longen uit hun lijf en verdedigen waar ze kunnen. Wanneer Nieuwland weer opnieuw de aanval opent en dit keer een serieuze, staan / rennen / vechten Sem en Levi voor wat ze waard zijn..maar kunnen de bal niet bij het doel weghouden: 2-0

Jelle wordt gewisseld, hij valt neer op het gras, zo kapot is hij. Mila neemt zijn plaatst in het veld in. We vragen Jelle waar stond je? Overal puft hij. “Dus Mila, jij staat nu ook overal!” En zij staat overal, rent van links naar recht en van achter naar voren en maakt het die Nieuwlandse jochies behoorlijk moeilijk!

En terwijl Jelle nog uitrust (weliswaar na 2 minuten alweer lachend staat te trappelen om in het veld te kunnen) scoort Hjort in een snel tempo en maakt 2-1!

Dat geeft het team een goede vibe.

Het gaat over en weer nu: aanval, tegen aanval.

Wat een redding van Jesse, uit het niets stormt hij naar voren en voorkomt een 3-1!

Het is niet te houden aan de zijlijn, een aanval van Nieuwland wordt weer afgeketst.

Nu opent Jelle de aanval, goed aangespeeld door Fabienne en wat een mooie voorzet! Maar Jesse mist hem net. Dan zijn Sem en Yorim weer aan zet, met fantastische verdediging. Waarna Levi en Jelle zo goed samenwerken, Levi een hele mooie voorzet geeft en Jelle de bal eindelijk weer in het goal kan tikken…PFFFFFFF…. 3-2!!!

Tegen het einde van de wedstrijd loopt de spanning hoog op. Levi zorgt nog voor een hoekschop, die Hjort neemt. Waarop een Nieuwlander met een kopbal voor een eigen goal zorgt, mazzeltje voor Oostkapelle: het staat 3-3.

De spanning neemt alleen nog maar meer toe! Ouders aan de zijlijn, waaronder ik hebben het niet meer…aantekeningen maken is allang geen mogelijkheid meer, het gaat te snel, te mooi, te spannend!

Het blijft 3-3, geen 2e plek dus. Maar iedereen loopt trots van het veld en staat aan de zijlijn van het veld!