Domburg/Oostkapelle JO8-1G – De Meeuwen JO8

Domburg/Oostkapelle JO8-1G – De Meeuwen JO8

Na een paar keer trainen op de verschillende veldjes in Domburg en Oostkapelle mochten we vandaag eindelijk weer de wei in.
Een nieuw seizoen met een nieuw team (gemengd met spelers van Oostkapelle en Domburg), een groter veld, spelen MET keeper, bijna alles is anders dan voor de zomerstop.

Vandaag mochten we direct tegen de Meeuwen, een ploeg die vorig jaar erg sterk was. We wisten dus dat we onze borst nat konden maken.

Er werd afgesproken om 7 tegen 7 te gaan spelen. Micah begon op de goal, verder gingen Jonah, Yoren, Jonathan, Zoë, Sem en Kaj het veld in. Hugo kon er vandaag helaas niet bij zijn.

Meeuwen begon gelijk sterk en ze voetbalden goed. Na een paar kansjes, krijgen we de bal niet weg en ligt de 0-1 tegen de touwen. Hierna spelen we met zijn allen een tijdje ‘kluitjes voetbal’. Jonah verdedigt een aantal keer goed, Yoren passeert een paar keer een tegenstander, maar uiteindelijk krijgen we de 0-2 om de oren na een strak afstandsschot van de Meeuwen. We blijven nog even in de verdrukking en krijgen de 0-3 tegen.

Hierna begint Yoren aan een solo, passeert een paar man, maar zijn actie strandt in schoonheid. Vervolgens komt er een spits van de Meeuwen alleen op Micah af, maar deze bal was een prooi voor Micah, goed gekeept!

We komen inmiddels iets meer aan de bal en wat vaker op de helft van de tegenstander. Dit resulteert in een scrimmage voor de goal van de Meeuwen, Jonathan schiet, maar helaas wordt zijn schot geblokt.

Uiteindelijk worden er, nadat er met man en macht verdedigd is door Jonah en Micah, toch nog een paar goals gescoord, 0-4 en 0-5. Yoren blokt nog een bal op de doellijn, maar hierna wordt er alsnog gescoord, 0-6.

Als we een bal aan de zijkant van het veld in mogen nemen, ziet Jonah een gaatje en vuurt een pegel af op het vijandelijke doel: 1-6! Dit is gelijk de ruststand.

Na rust gaat Kaj keepen en Micah in de verdediging spelen. Dit resulteert al snel in een goal. Micah passt op Yoren, deze tovert er nog maar eens een dribbel uit en scoort de 2-6.

Snel na deze goal krijgen we een corner tegen waaruit de 2-7 gescoord wordt. De 2-8 valt ook snel hierna. Vervolgens kopt Jonah een corner weg, blokt Zoë een paar ballen en brengt Kaj een aantal keer redding in de goal. We kunnen echter niet voorkomen dat de 2-9 in de netten verdwijnt.

Sem en Jonathan maken hun meters op het middenveld, Jonah perst er nog een dribbel uit en schiet naast. Achterin hebben we nog even wat miscommunicatie tussen Yoren, Kaj en Micah, maar het loopt goed af.

Tot slot passeert Yoren achterin een paar man om vervolgens een pass op Jonah te geven. Deze schiet de 3-9 op het bord. Uiteindelijk wordt de eindstand 3-10 tegen een sterke tegenstander.

De kop is er af. Iedereen deed enorm zijn best en we hebben in 1 wedstrijd al veel geleerd. Op naar volgende week!