JO8-1: WHS – VVO/Domburg

JO8-1: WHS  – VVO/Domburg

Vandaag mochten we richting Sint Annaland (!) om tegen de JO8 van WHS aan te treden. Zoë was helaas verhinderd waardoor we met 7 man onderweg gingen. Aangezien WHS ook 7 spelers had werd er besloten om 7 tegen 7 te gaan spelen.

Kaj begon op de goal. We beginnen direct lekker. Nadat de supporters 1x met hun ogen hadden geknipperd had Hugo al een bal op de paal geschoten. Hierna probeert Mika het van eigen helft, ook deze bal gaat, na een stuit, tegen de paal. Vervolgens zet Hugo een bal vanaf de zijkant voor op Jonathan, deze ziet zijn schot door de keeper tegen gehouden worden. Yoren neemt het doel ook een keertje onder vuur, maar helaas nog steeds 0-0 op het scorebord.

Hugo krijgt een tik op zijn benen en mag een vrije trap vanaf een meter of 15 nemen, deze schiet hij onberispelijk in het doel: 0-1. We gaan goed door, Jonathan komt tot een schot, deze wordt echter geblokt. De geblokte bal komt bij Jonah voor zijn voeten, die de 0-2 binnenschiet. Soms wordt er ook al iets meer overgespeeld naar elkaar. Een mooi voorbeeld hiervan betekent de 0-3, Hugo speelt op Sem, deze speelt naar Micah, Micah haalt uit, en het is 0-3. Vlak voor rust schiet Hugo via een tegenstander de 0-4 tegen de touwen.

Na de rust is het een beetje rommelig. Kaj houdt een aantal ballen uit zijn doel, 1x zelfs met zijn hoofd. Hierna komen we weer iets meer in het spel, Hugo speelt de bal naar voor, richting Yoren. Deze haalt vol uit op de keeper (goede redding), in 2e instantie krijgt hij de bal terug en met een slim balletje wordt het 0-5. Vervolgens speelt Yoren op Sem, die zijn schot geblokt ziet. Dan speelt Hugo de bal naar Jonah, deze verlengt richting Micah en het is 0-6.

Jonah krijgt de bal ingespeeld, passeert zijn directe tegenstander en maakt de 0-7. Hugo dribbelt vanaf de zijlijn het veld in, kijkt eens naar de keeper en besluit maar eens uit te halen: 0-8. Laatste doelpunt van deze wedstrijd komt op naam van Yoren die de bal in het dak van de goal schiet na een tikkie breed van Hugo, 0-9.

Het einde van de wedstrijd nadert als Yoren de bal voor de goal ‘pompt’, Sem komt net een teenlengte te kort. Jammer. Hugo ziet nog een schot via de binnenkant van de paal terug het veld inspringen, Jonathan steekt nog een keer het veld over en Kaj houdt tot het einde toe zijn doel ‘schoon’.

Al met al weer een lekker potje gevoetbald, waarbij er zelfs regelmatig overgespeeld werd. Dat dit niet altijd lukt is geen probleem, het wordt in ieder geval wel geprobeerd. Iedereen deed weer zijn best en heeft het weer naar de zin gehad. In de auto was het ook gezellig, zelfs na een totale reistijd van 2 uur :-)