JO8: VVO/Domburg 1 - SSV'65 4

Vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop, thuis tegen de JO8-4 van SSV.
Het team was niet helemaal compleet, want Micah was er vandaag niet, omdat hij moest proefzwemmen.

We begonnen met Jonathan op doel. VVO/Domburg had meteen al een aantal goede kansen, maar de paal en enkele goede reddingen van de keeper van de tegenstander stond een eerste doelpunt in de weg. Dat doelpunt kwam er uiteindelijk toch toen Yoren een corner van Hugo promoveerde tot doelpunt door zijn knie ertegen aan te zetten!

Het was af en toe lastig spelen met de harde wind, maar niet lang daarna wist Jonah na een paar mooie kapbewegingen de keeper te passeren met een laag, strak schot in de hoek. 2-0. SSV liet het hier niet bij zitten en werd ook af en toe gevaarlijk en daardoor moest Jonathan (en de paal) ons helpen. Toch wist SSV de aansluitingstreffer te maken, ook uit een corner, 2-1. Dit was ook tevens de ruststand.

Na de pauze en het bijbehorende technisch overleg begon Oostkapelle/Domburg de tweede helft met enkele goede aanvallen en na wat eerdere kansen wist Hugo nu ook het net te vinden, net als Jonah door eerst iemand uit te kappen. Zou hier op getraind zijn afgelopen week?

SSV voerde de druk weer wat op en kwam na een snelle uitval op 3-2, waardoor het erg spannend bleef. Gelukkig voor ons wist Jonah met een counter de 4-2 te maken, waardoor we wat extra lucht hadden, helemaal toen Hugo de 5-2 via een tegenstander binnenschoot. Een ruime marge en doordat Yoren en Zoë de boel achterin goed onder controle hadden en Kaj en Jonathan op het middenveld hun mannetje stonden moest dit uitgespeeld kunnen worden.

De spanning kwam toch weer terug doordat Sem (die de tweede helft ging keepen) met veel pech de bal via de paal en zijn been in het doel zag verdwijnen. 5-3. Sem liet zijn hoofd niet hangen en wist een paar harde schoten te keren waardoor hij onze voorsprong in stand hield. Toen Jonah daarna nog de 6-3 maakte was het gespeeld en was de treffer van SSV in de laatste minuut alleen nog van statistische waarde.

Leuke wedstrijd en omdat het de laatste wedstrijd was van 2018was er na afloop nog een gezellig samenzijn in de kantine met fris & chips!