Covid19

Maatregelen met betrekking tot Covid19 op Sportpark Duinhelm

Na de aangekondigde versoepelingen per 25 september 2021 zijn dit de meest in het oog springende maatregelen voor het voetbal:

• Trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mogen volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.
  • Publiek: Er geldt geen maximumaantal personen. De basisregel ‘verplicht 1,5m afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden.
  • Kantine: Coronatoegangsbewijs voor extra veiligheid. Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen.
  • Kleed- en doucheruimtes: deze mogen sinds zaterdag 5 juni weer gebruikt worden.

Basisregels blijven
Veel maatregelen verdwijnen, er kan weer heel veel, maar het virus is niet weg. De basisregels blijven onverminderd van belang, ook als je al gevaccineerd bent. De basisregel ‘verplicht 1,5m afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand. Deze basisregel helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen.
Ook handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog, thuisblijven en testen bij klachten bij de GGD en regelmatig zorgen voor frisse lucht in binnenruimtes draagt hier allemaal aan bij.

Het protocol verantwoord sport is beschikbaar via de website van de KNVB > Protocol Verantwoord Sporten

Op de FAQ pagina van de KNVB vind je de antwoorden op de meest gesteld t.a.v. Coronavirus en sport.

We vertrouwen op jullie medewerking. Indien nodig zullen de vrijwilligers binnen de vereniging mensen ook aanspreken op gedrag wat in onze ogen niet gepast is.