Covid19

Maatregelen met betrekking tot Covid19 op Sportpark Duinhelm

Het kabinet heeft dinsdag ter bestrijding van het coronavirus een 'gedeeltelijke lockdown' aangekondigd. Voor de sport betekent dit dat iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De nieuwe maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur en in de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er daarna nodig is.

Een beschrijving van de maatregelen staat op de website van de Rijksoverheid

Op de FAQ pagina van NOC*NSF vind je de antwoorden op de meest gesteld t.a.v. Coronavirus en sport.

Onderstaande informatie is op dit moment niet meer van toepassing ivm de verscherpte maatregelen rondom Corona die de overheid op 14 oktober ingesteld heeft.

Voor de sport houden deze maatregelen in dat vanaf 29 september voor een periode van drie weken geen publiek meer welkom is bij sportwedstrijden van zowel profs als amateurs. De sportkantines gaan in deze periode dicht.

Voor de sportbeoefening blijven de regels die sinds 1 juli gelden van kracht: binnen- en buitensporten kunnen actief worden beoefend, inclusief het organiseren van competities. Senioren hoeven net als de jeugd onderling tijdens het sporten geen anderhalve meter afstand te houden.