Covid19

Maatregelen met betrekking tot Covid19 bij de VVO en op Sportpark Duinhelm

MEER AANDACHT VOOR DE BASISREGELS

Allereerst is het van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder het virus zich kan verspreiden en hoe minder beperkende maatregelen er nodig zullen zijn. De basisregels helpen aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

Onder de basisregels wordt verstaan:

• Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
  • 1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm jezelf en anderen.
  • Schud geen handen.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

De komende drie weken, vanaf 28 november, moeten sportaccommodaties tussen 17.00 – 05.00 uur dicht zijn.

Dit betekent:

• Publiek is helaas niet welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders.
  • Na 17.00 uur moeten de sportaccommodaties dicht zijn.
  • Sporters bij buitensportlocaties worden buiten niet gecontroleerd. Bij toegang tot de kantine en de kleedkamers is een CTB voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht.
  • Vaste zitplaatsen zijn verplicht in de kantine en de 1,5 m moet worden toegepast.

Op de  FAQ: veelgestelde vragen over coronavirus en sport - NOCNSF vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen t.a.v. Coronavirus en sport. Daar vind je ook het protocol verantwoord sporten > Protocol Verantwoord Sporten

We vertrouwen op jullie medewerking.